III MATKAPÄIVÄ

PERJANTAI 2.5.08

EDELLEEN KOULULLA. D-Y-R-L-Ø-K-K-E-Å-S-E-N.
Edellisen illan vietimme huoneessamme horroksessa maaten. 
Aamu ulkoilma-aamiaisen jälkeen alkaa workshoppaillen. Laulellaan. Pikaisen lounaan jälkeen lähdemme shoppaamaan Drøbak Cityyn. Rahat
hupenevat vauhdilla.  
Tunnelma koululla on taas väsynyt. Katjan aamuinen kommentti kuvaa fiiliksiä aika mainiosti. ”Mä oisin ihan pirtee, jos en ois näin väsynyt!”

Kello 14.30 workshopataan jälleen. Islantilaiset nauravat hyväntahtoisesti meidän yrityksillemme tavata äidinkieltään. Norjankielisten sanojen ulkoa muistaminenkin tuottaa meille ”pieniä” ongelmia. 
Workshopista palattaessa osa kaatuu ”sänkyyn”, mutta joillain sitä energiaa riittää. Iltavapaa alkaa.

- Ai niin. Islantilaisten frendiemme mielestä mä ja Sanna näytämme ihan sisaruksilta!                                                                                                                                  - Ilona

MATKANJOHTAJALTA:
Kello 21.30. 
Eilinen vapunpäivä oli Sirkkusten kuntoilupäivä. Pienimmät lähtivät aamulla kävellen keskustan koululle workshop B:hen suunnistus-
taidottoman oslolaisen johdolla. Matka kesti 40 minuuttia. Ilmeisesti metsässä tehtiin muutama ylimääräinen kierros. Meitä huoltajia harmitti tyttöjen puolesta, mutta he eivät valittaneet. Illan infotilaisuudessa tuli järjestäjille kritiikkiä sen verran rankasti, että perjantaina päästiin jo bussilla mennen tullen ja tauon aikana takaisin majapaikkaan.

Laulusirkkujen workshop (klo 9.30-11) järjestetiin majoituskoulullamme, joten kävely pihan poikki riitti. Sain pummittua Laulusirkuille kyydin Grande Sykehjemiin minikonserttiin, jonne Sirkkuset kävelivät puoli tuntia. K
onsertin jälkeen Laulusirkut saivat kyydin takaisin majapaikkaan norjalaiselta kuorolta, jolla oli oma bussi käytössä. 

Sirkkusen jäivät kaupungille shoppailemaan ja syömään. Huoltajat ottivat taksin takaisin workshop-koululle, sillä vettä tuli aika mukavasti. Grönlantilaisten bussissa Sirkkuset pääsivät onneksi takaisin majoituskoululle. 

Iltapäivän workshoppien (klo 14.30-16) jälkeen saatiin ensimmäinen lämmin ruoka kello 18. Lounaan teimme nimittäin itse aamiaisella aamiaisleivistä. Uskomatonta, miten norjalaiset pärjäävät päivät pelkällä leivällä. Ruoka oli ihan hyvää, riisiä ja kanaa. Iltapalaa ei pitänyt olla, mutta tekivät kuitenkin voileipiä ja tarjosivat päivälliseltä jääneitä kanankoipia. 
Ilta meni huiliessa, ja hiljaisuus saatiin aikaan noin kello 22.30. Tosin naapurissa jatkui kitaran ”rämpytys”. 

Perjantaiaamuna menin itse tankkaamaan lounaslaatikkoa, joten leipää, juustoa ja kinkkua saatiin tarpeeksi aamiaista ja lounasta varten. Roudasimme leipää ja mansikkahilloa myös luokkaan ”napsittaviksi”. Nyt oli järjestetty kuljetus workshoppeihinkin. 

Tauolla lähdimme koko porukan kanssa läheiseen ostoskeskukseen ostoksille ja palasimme sitten workshoppeihin. 

Ensimmäistä kertaa koko reissun aikana paistoi aurinko, joten ilta kului mukavasti pihalla saippuakuplia puhallellessa ja laulaessa. Norjalaiset pikkutytöt olivat innoissaan saippuakuplista. Sävelsirkkujen laulu herätti myös ansaittua huomiota. Lauluinnostusta saattoivat lisätä yleisönä olleet
paikalliset nuoret miehet… 

Päivällistä saatiin vasta kello 18.30. Ruoka oli pettymys: perunoita, ”kalaa”, kastiketta ja sipulia. Ei oikein maistunut, mutta kaikilla oli omia eväitä. 

Sirkkuset kävivät taiteilemassa omat Norbusang-paidat. Laulsirkut tekivät mansa edellisenä iltana. (Ilonan huom. Sallan ja Alinan paidoissa oli jotain nimeämätöntä hämärää, kunnes tajusimme, että niitä koristivat Norjan sijaan Islannin liput… J

Lyhyt yhteisharjoitus olisi ollut vielä kello 21.15, mutta porukka oli
yliväsynyttä, ja harjoitus päätettiin jättää aamuun. 

Tuntuu hiukan takeltelevalta tämä kirjoittaminen, vaikka viime yönä tulikin nukuttua kuusi tuntia. Edellinen yö jäi kahteen tuntiin, joten vappupäivä meni sumussa.
Tänään on ollut tosi hyvät fiilikset. Kukaan ei valita, vaan kaikilla näyttäisi olevan hyvä mieli.
JOnneksi, pelkän leivän syömisestä huolimatta. 
Valomerkkiä yritämme viimeistään kello 22.30. Hyvää yötä!            
                                                 - Sari

KUORONJOHTAJILTA:

Kello 21.44. 
Järjestelyistä johtuvien alkukankeuksien jälkeen päästiin kuitenkin käyntiin workshopeissa. C-ryhmä harjoittelee niin sanotun kevyemmän musiikin kategoriaan luokiteltavia kappaleita, ja ryhmää vetävät varsin pätevän tuntuiset sisarukset Benedikte ja Anine Kuuse. Niin saman näköiset ja - kuuloiset, että  ovat todennäköisesti kaksoset. - Eivät ole! 

Hyvää on mielestäni äänenavausten painottuminen ylä-ääniin sekä musiikin synkooppien harjoittelu, samoin tarkkuus sävelpuhtaudessa. Tekniikkana on myös paljolti stemmojen opettelu korvakuulolta. 

Tarjan B-workshop harjoittelee norjalaisia kansanlauluja Øyonn Groven Myhrenin johdolla. Tytöt oppivat hämmästyttävän hyvin norjankielisiä tekstejä ja kuviolaulua. Onkin mielenkiintoista perehtyä tähän erilaiseen laulutapaan. 

Olemme myös osallistuneet dirigentverkstediin, jossa mukavinta on ollut muihin kuoronjohtajiin tutustuminen. 

Ja tässä tulee OMITUISTA OLI -lista:
-          pääkonsertin yhteislaulujen harjoitusajankohta perjantai klo 21.15 (?!)
-         
ensimmäisen päivän patikointi pitkin metsiä harjoituspaikalle
-          infojen infoaminen
-          perinteiset norjalaisvoileivät (!)
-          se, että tulkkausta on pitänyt pyytää/vaatia
-          ja paras kaikista: Joulupukki tulee DRØBAKISTA! HYVÄ PORI!
                                  - myös Tarjan puolesta Minna