I MATKAPÄIVÄ

VAPPUAATTO KESKIVIIKKO 30.4.08  

BUSSISSA PORISTA VANTAALLE. 
Kello vähän vajaa 8. 
Bussissa on uneliaan jännittynyt tunnelma. Jaellaan eväitä, ja Sirkkusilla on meno päällä. RÄPS. Rousk. Valokuvia ja omenaa.

LENTOKONEESSA VANTAALTA OSLOON. 
Kello 13. 
On fiilistelty bussissa ja epäilty vähän, että koneessa on oltava hiljempaa. JMutta laulamaanhan tälle reissulle on tultu. Ilmassa (hehheh) on pientä lentopelkoa ja yleistä jännitystä. 

Kamerat räpsyvät. Kuinkahan monessa kuvassa tulee viikon aikana oltua? Ei muuten mitään, mutta koko ajan täytyy miettiä, onko tukka hyvin.

Hei, me ollaan kirjaimellisesti ihan PILVESSÄ!”  LASKEUDUTAAN.

BUSSISSA TAASEN. 
Kello noin 15 Norjan aikaa. 
Ajelemme ympäri Osloa. Satakaupalla kuvia Vigeland-puiston patsaista (… pieniä japanilaispoikia unohtamatta …) on jokainen räpsinyt. Norjalaiset eivät vietä vappua. O-ou, eiköhän opeteta niille! xD

Voisi tietysti luovuttaa vuoron jollekin muullekin.

Kello 18.15. 
Ei muille sitten kelvannutkaan. Jalat kipeinä shoppailusta. Hieman passiivisesta alkufiiliksestä huolimatta kaikilla on bussille palattaessa jotain mukanaan. 
Matka kohti Drøbakia alkaa.                                                       - Ilona

NORJA - DRØBAK - JOSSAIN KOULUSSA (Dyrløkkeåsen koulu).
Koulu, jolle majotuimme, on mahtava! Paljon hienompi kuin meidän koulumme. Kävimme jo iltapalallakin, ja kukin tahollaan vaihtaa parhaaksi katsomansa vaatteet illan avajaisiin, jotka alkavat kello 21.                                                                                                               - Alina

MATKANJOHTAJALTA: 
Kello 20.30. 
Ihmeellinen vappuaatto. Ei simaa, munkkeja tai tippaleipää, puhumattakaan nakeista, perunasalaatista tai sillistä. 24 hengen seurueemme lepäilee ja odottelee avajaisia.Ilmapalloja on sentään puhalleltu, ja Laulusirkuilla on Harry Potter -hatut mukanaan. Iltatarjoiluna on pullapitkoa ja omia juomia. 

Mutta alusta. Kaikki olivat heränneet ja ajoissa paikalla Cygnaeuksen edessä. Ilona ja Kristiina otettiin kyytiin Huittisten Shelliltä. Sen jälkeen alkoi bussissa armoton avajaisiin harjoittelu. Kentällä kaikki sujui loistavasti. Tosin matkanjohtaja tutkittiin turvatarkastuksessa erittäin perusteellisesti, Sallan matkatavaroista kaivettiin hammastahna ja Alinan laukusta sakset, jotka jäivät ilahduttamaan turvamiehen vappua. 

Kone oli ajallaan ja laskeutuessa muistui hiukan Särkänniemi kiljahteluista mieleen. Opas ja bussi olivat vastassa kentällä, josta matkasimme keskustaan hakemaan Vivace-kuoron mukaan kyytiin. Oppaamme Essi esitteli keskustan, kuninkaanlinnan ja Vigeland-puiston sekä kaupungintalon salin, jossa vuosittain julkaistaan Nobelin rauhanpalkinnon saajat. Kävelimme Karl Johan Gatea pitkin Oslo Cityyn shoppailemaan ja välillä pysähdyimme Burger Kingiin syömään.

Kuuden jälkeen matkasimme Drøbakiin aika monen hiukan pidemmän ja lyhyemmän tunnelin kautta. Majoituimme yhteen luokkaan ja kävimme iltapalalla. Kahvi ja kala maistuivat, nam!

Nyt lähdemme avajaisiin.                                                             - Sari

Kello 22.24.
Hiukan jännää! Aika on mennyt nopeasti ja oli upea partyhuipennus ysiltä. Suihku tosin oli vähän säälittävä. Tosi kivaa on ollut, pian enää muutama päivä jäljellä. 
                                                                                                          - Sarianna  

Avajaisissa puhuttiin norjaa, norjaa ja norjaa. Me sitten vain fiilistelimme ja kilpahuusimme islantilaisten kanssa.
JNo, kielitaito kehittyy.
                                                                                                             - Ilona